Boodschappen

Ze was hem in de supermarkt tegen gekomen. Kende hem nog van vroeger. Een veertiger was het nu, zij ook. Hij was lang, goed gebouwd. Mooie spijkerbroek en een merkpolo. Geen buikje te zien. Gel in zijn haar. Bronzen stem. Ze hadden gepraat over toen en nu, even snel, tussen de chips en de fruitsappen. Even was ze haar man en kind vergeten…

Bij de kassa stond ze in de rij tegenover de kassa waar hij afrekende. Terwijl ze haar man hielp met het inpakken van de boodschappen zag ze hoe hij betaalde. Briefje van 100 euro. Zo’n groene. Die zag je niet veel. Uit zijn portemonnee kwamen nog meer groene hoekjes. Nog een keer “tot ziens” en hij was weg. Haar man stond de bon na te kijken. ‘Zag je dat?’, vroeg ze. ‘Hij doet het blijkbaar goed want hij betaalde met honderd euro en in zijn portemonnee zaten nog meer van die briefjes….’.

Haar man keek op van de bon. Keek haar aan. Knikte. Ja, hij had het gezien…

Alles.

Leave a Reply