Nog even over oud nieuws

Shell heeft de hoogste kwartaalwinst ooit “dankzij de hoge olieprijzen”.

Ik volg het even niet:

Je concureert met de laagste prijzen. Als de prijs van de grondstof stijgt komt je marge onder druk. Je verdient, bij een gelijke prijs, dus minder. Als je je marge hetzelfde houdt dan gaat je prijs omhoog. Prima. Blijft dan toch nog je afzet gelijk dan blijft ook je winst gelijk.

Mogelijk kan je de productiekosten verlagen. Ook mooi. Dan roep je dus dat de hoge olieprijs je dwingt om de prijs te verhogen. En vergroot op die manier je marge. Dan maak je inderdaad winst dankzij de hoge olieprijzen. Geen woord gelogen.

Het klopt allemaal en toch raken ze me kwijt. Blijf ik achter met een rare bijsmaak. Ik moet het maar gewoon toegeven… ik ben te dom voor olie-economie.

One Response to “Nog even over oud nieuws”

  1. Estrella Says:

    Niet te dom, te menselijk… 😉

Leave a Reply