Bloederige burendag

Een koffiemerk probeert 15 september (o droefenis!) uit te roepen tot burendag. Een mooie dame zingt een leuk liedje over hoe gezellig het is om je buren te kennen en er eens op bezoek te zijn terwijl ze ondertussen door de coniferenheggen van de ene tuin naar de andere tuin loopt. Iedereen blij verrast. Zou ik ook zijn als een mooie meid zingend mijn tuintje in kwam.

Ik vraag mij af in welke wereld deze reclamemakers leven. Natuurlijk koffie staat voor gezelligheid. Rust en tijd voor je zelf. Een klein beetje oud hollandsch. Stap nu de eerste de beste Vinex-wijk binnen en kijk hoe de mensen hun tuin inrichten. Als eerste worden 2 houten schuttingen geplaatst! Links en rechts. Claim je domein! Een hok achter het huis. Een heg is werk, is snoeien, kost tijd. Zelfs in de oude wijken is vaak het eerste wat een nieuwe bewoner doet: heg slopen, schutting er in. (en natuurlijk de hele tuin betegelen) Niks geen contact met de buren! Ja, over de helft van de kosten…

Nee, in werkelijkheid komt dat zingende meisje niet ver met haar burendag. Die klapt bij de eerste noot al vol met haar neus tegen een doe-het-zelfschutting.

Bamm! Bloedneus…

kafje

2 Responses to “Bloederige burendag”

 1. Monique Says:

  Ha, laat die burendag maar zitten hoor, ik kan prima met de buren, maar die schutting laten we maar mooi staan. Aan de ene kant jammer, maar zo gaat dat, het is ieder voor zich.

  Freeexpressions is er nog, maar ben overgestapt naar mijn eigen site: http://www.rookgordijn.org

  Groet van Monique

 2. MG Says:

  Hoi Monique,
  Ik had het al gezien! 🙂 Mooie lay! Succes!!

Leave a Reply