Klaquenes

De volgende samenvatting is gemaakt aan de hand van de ‘Intergalactische Planetengids’, 15e druk gepubliceerd in 3045. Een standaardwerk dat op geen enkel schip mag ontbreken. (Volgens de uitgever dan)

Klaquenes

Planeettype: Terra

Klasse: A1 (Direct bewoonbaar)

Geschiedenis:

2092 – Het exploratieschip ‘Biannual Par I’, eigendom van de GenMan-company ontdekt de kleine planeet. Bij nadere inspectie blijkt de planeet een klasse A1 te zijn. Direct bewoonbaar, geen intelligentere levensvorm aanwezig. De gezagvoerder van het schip, de van afstamming Nederlandse kapitein Tokkie claimt de planeet voor de GenMan-company en mag haar een naam geven. Geheel trouw aan de traditie van de Nederlanders om hun huizen, boten en andere grotere bezittingen te vernoemen met behulp van de eerste letters van de namen van kinderen en/of kleinkinderen doopt hij de planeet ‘Klaquenes’.
De GenMan-company onthief, ondanks de spectaculaire en profijtelijke vondst, de goede man direct uit functie. ‘GenMan’ was volgens de directie een betere naam geweest. Helaas voor het bedrijf was de naam al wettelijk vastgelegd en dat was dat.

Wel blij met de naam was de eigenaar van GenMan, Prof. Dr. Valkstrom. Hij vond ‘Klaquenes’ een mooie exotische naam die wel bij zijn toekomstplannen paste. Valkstrom was een briljante doch ietwat perverte geest die zijn bedrijf had zien groeien tijdens de ‘Eerste Koloniale’. Een opstand van gekolonialiseerde planeten tegen het centrale bestuur op Aarde waarbij de Aarde werd verweten deze planeten te ontdoen van hun grondstoffen voor eigen gebruik zonder rekening te houden met de belangen van de plaatselijke kolonisten. Valkstrom ontwierp, door middel van genetische manipulatie en kloontechnieken, soldaten voor ‘Earth Defense’. ED was een bedrijf ingehuurd door de Centrale Regering en verdiende goed aan het onderdrukken van de opstand. Genman dus ook.

Na de verkoop van GenMan, waarbij hij het eigenaarschap van ‘Klaquenes’ bedong, begon Valkstorm aan het ontwerpen van een prototype wezen dat aan alle sexuele verlangens van een mens kon voldoen. Nooit hoofdpijn, nooit falende bloeddruk. Het perfecte speeltje op maat voor wie het kon betalen. Het ontwerp van deze wezens en de latere productie ervan vond en vind nog immer plaats op Klaquenes. De planeet werd al snel een soort van voorraadkamer van Valkstrom. Al snel werden de wezens vernoemd naar de planeet waar ze vandaan kwamen: Klaquenessen. (Mannelijke verschijningsvorm: Klaquenesser / vrouwelijke verschijningsvorm: Klaquenesse)

De geniale Valkstrom was in staat om de Klaquenessen op bestelling en op maat af te leveren. Van gewoon tot extreem, wat de klant wilde kreeg de klant. “Lust in elke verpakking” was dan ook de slogan van Valkstrom, die overigens kort na het opzetten van deze onderneming aan een hartstilstand door oververmoeidheid stierf.

Gedurende de jaren hebben de Klaquenessen zich ontwikkeld tot een zelfstandig volk. Ze zijn eigenaar van de planeet ‘Klaquenes’ en ontwerpen en maken zelf (op verzoek) nieuwe Klaquenessen aan. ‘Klaquenes’ is inmiddels een van de rijkste planeten uit deze gids. Na enkele nare ervaringen maken de Klaquenessen gebruik van de diensten van ‘Earth Defense’ kloon-soldaten ter bescherming van hun planeet en hun persoon.

Een bezoek aan deze planeet is mogelijk. Voorwaarden zijn:
– Voldoende vermogen
– Voldoende vermogen
– Voldoende vermogen
Indien u niet aan deze voorwaarden voldoet zal u niet worden toegelaten.

Opname van deze planeet in onze gids is mede mogelijk gemaakt door:

‘Earth Defense’ – “We Kill it our way!”
‘Klaquenes’ – “We do it your way, all the way, anyway!”

2 Responses to “Klaquenes”

 1. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  Enigmatisch logje, Heer Muis.
  Ik dacht eerst dat Klaquenes de naam voor de aarde was die door buitenaardsen was gegeven, maar het blijkt een andere planeet te zijn.
  Maar wat ik mij als Belg afvroeg… zit er een betekenis achter het woordje ‘Klaquenes’?
  Met vriendelijke groeten,
  Drs. Johan Arendt Happolati

 2. MG Says:

  Beste Drs.,

  De enige uitleg is deze:

  Geheel trouw aan de traditie van de Nederlanders om hun huizen, boten en andere grotere bezittingen te vernoemen met behulp van de eerste letters van de namen van kinderen en/of kleinkinderen doopt hij de planeet ‘Klaquenes’.

  Bij nadere lezing van de Intergalactische Ruimtegids vind ik geen namen genoemd. Wellicht zal het iets geweest zijn als: Klarien, Querien en Nesselien. Ik weet het niet.
  Volgens de ruimtegids had het ook “Genman” kunnen wezen ware het niet dat de kapitein/ontdekker de planeet al vernoemd had.

Leave a Reply