De Kromme bij P&W

P&W, twee heren die er toch al niet de gewoonte van maken om iemand zijn antwoord af te laten maken, zeker niet als ze menen kritisch te moeten zijn, waren gister weer “goed” op dreef. Nu eens andersom… Tsjonge, wat heb ik daar een bloedhekel aan. Pauzes trekken in de hoop tranen of emotie te krijgen.

Op bezoek was Willem van Hanegem. Professioneel drooghommel. Schitterende man. Iemand heeft een boekje over hem gemaakt. Koffietafelformaat, vuistdik. Het zal niemand ontgaan zijn. Zo lag het ook bij DWDD op tafel. Daar liet Matthijs “Autocue” een fragment zien van een ontroerde Willem tijdens een gesprek over zijn vader.

P&W hadden dit blijkbaar ook gezien. Zo kwam het gesprek binnen no time dus op de gebeurtenissen rond de vader van Van Hanegem. P&W zogen, trokken, lieten uitlokkende stiltes vallen dat het een lieve lust was. Walgelijk duidelijk uit op een emotionele reactie. De man met het boek 6 bladzijden dikker als dat van Cruijff (en terecht!) keek ze op zijn karakteristieke (“wat moet je nou?”) manier aan en gaf netjes antwoord. De stiltes kwamen als een boomerang terug bij P&W…. schitterend!

De Kromme was bij P&W en hij boog niet!

5 Responses to “De Kromme bij P&W”

 1. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  P&W, Heer Muisgrijs?
  Nu ben ik eventjes niet mee. Hollandse toestanden?
  Ik, als Bels, treed even in de schaduwen, wegens niet op de hoogte…
  Desalniettemin groet ik U,
  Op hartstochtelijke wijze,
  Drs. Johan Arendt Happolati

 2. ajmh Says:

  Ik zag t ook ja en ben trots op Willem’s droge ogen. (wel moet ik nog even achter dat singeltje aan).

 3. MG Says:

  @ Drs.: P&W = Paul en Witteman. Een interviewprogramma met een duo bestaande uit een poedel en een gladharige oudere herder die met licht toenemende arrogantie en vooringenomenheid personen uit de actualiteit bevragen. Naar. Hun overduidelijke en smerige opzetje mislukte… 😆 Viva El Kromme!!!!

  @ajmh: Tsja, dat plaatje… 😉

 4. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  Heer MG,
  Ik kijk ook soms naar P&W, maar ik wist niet dat dit zo werd afgekort.
  Vanavond keek ik naar Nova. Het ging over dat kunstwerk dat uiteindelijk niet zal te zien zijn (jawel, wel te zien, maar dan op een andere locatie) wegens te beledigend voor de Moslims.
  Een groet.
  De Drs.

 5. MG Says:

  Tsja, dat is ook een diepe zucht waard… en nu naar bed waarde heer! 😀

Leave a Reply