Uti, non abuti

Ik heb geen kennis van latijn anders dan de wat gevleugelde uitspraken die haast verweven zijn in onze cultuur. Toen ik onlangs 1 van die spreuken wilde gebruiken wist ik niet hoe ik dat moest schrijven dus ik op zoek op het wereld wijde web. Tot mijn grote vreugde en verbazing vond ik een antwoord op een site over Asterix en Obelix. Natuurlijk “moet” je dan even verder kijken op zo’n site. Ik wist al dat de franse namen van de personen ook een betekenis hebben. Dat is, meen ik, voor niemand iets nieuws. Maar wist u dat er naast tal van latijnse citaten ook karikaturen van diverse mensen in voorkwamen? Ik niet.

wie is dit?

Kent u deze man? 🙂

6 Responses to “Uti, non abuti”

 1. kerstin Says:

  Wilde gok….Is dat niet onze Arnold… ??? wel een klein priegelplaatje hoor Heer Muis….
  lieve groets,
  Guinevere

 2. MG Says:

  Met zo’n kin? Met zo’n kuil erin? Nope, het is niet Arnold! Deze heeft een acterende zoon…

 3. kerstin Says:

  aha….dan is ut onze KIRKIE…. waarom vrouwen daar herenshemelsnaam gek op werden zal altijd wel een raadsel blijven voor mij… onhiegies …zo’n put haha

 4. kerstin Says:

  Nou Nou nounounounou… was het Kirkje
  en wat heb ik gewonnen als het goed is? ;–)

 5. MG Says:

  Tuurlijk was het Kirkje! Aan u de eeuwige roem en glorie!!! 😆

 6. kerstin Says:

  haha… goed he?! 😎

Leave a Reply